Duurzame Shampoo & Andere Zepen
Duurzame Shampoo & Zeep

Duurzame Shampoo & andere Zepen

Wij van Blokzeep geloven dat persoonlijke verzorging in de badkamer milieuvriendelijker kan, en moét! Jaarlijks wordt er wereldwijd 135 ton plastic gebruikt voor flessen shampoo, en dan hebben we het nog niet eens over de plastic flessen conditioner, douchegel en scheerzeep. Het overgrote deel hiervan belandt op de afvalberg, of nog erger, in de zee, waar het jaren blijft rondzwerven.

Bovendien bevat een fles shampoo gemiddeld 80% water. Al dat water wordt de hele wereld over gescheept naar talloze badkamers in Nederland.

Wij vinden dat dit beter kan. De oplossing? Duurzame shampoo van Blokzeep!

Ons bedrijf in Duurzame Shampoo & nog veel meer

Geen plastic, minder milieuvervuiling?

Heel gewoon!

Tegenwoordig lijk je er bijna niet meer omheen te kunnen: plastic flessen shampoo, conditioner, douchegel, plastic wegwerp scheermesjes en aluminium flessen scheerschuim. Producten die binnen de kortste keren weer op de afvalstapel liggen en er honderden jaren over doen om door de natuur afgebroken te worden. Veel producten die wij gewend zijn in plastic te kopen, kunnen ook heel goed in een natuurlijkere verpakking.

De verpakkingen van onze duurzame shampoo zijn dan ook geheel plasticvrij! Het karton dat we gebruiken voor de shampoo bars, body bars en conditioner bars wordt Cradle-to-Cradle geproduceerd, wat betekent dat ze CO2 neutraal gemaakt worden en ze (inclusief de inkt) volledig biologisch afbreekbaar zijn.Al onze zepen worden binnen Europa met de hand gemaakt en door de hoge concentratie (1 bar staat gelijk aan 3 flessen shampoo) besparen we bij het vervoer ook nog eens extra uitstoot!

Zo zorgen wij ervoor dat een minimale belasting van het milieu heel gewoon wordt.

Natuurlijke ingrediënten, transparante informatie?

Heel gewoon!

Het is bij veel badkamerproducten vaak onduidelijk wat er allemaal in zit. De ingrediëntenlijst ziet er maar raadselachtig uit, en hoe weet je wat nu wel duurzaam is en niet goed voor je lichaam en haar?

Zo bevatten veel producten Palmolie, waarvoor enorme stukken regenwoud worden gekapt in Azië. Om je haar en huid te ontvetten gebruiken veel producten ook SLS of parabenen, wat de huid kan irriteren of uitdrogen.

Daarom bevatten onze producten alleen natuurlijke ingrediënten. Zo zijn onze shampoo bars en conditioner bars gemaakt zonder SLS en parabenen en zijn ze palmolievrij. Onze scheerzepen bevatten slechts duurzaam geteelde (gecertificeerde) palmolie. Daarnaast zijn onze producten volledig vegan en dierproefvrij. Ben je benieuwd naar waar onze producten van worden gemaakt? Bij ieder product vind je een ingrediëntenlijst, en hier kan je hun betekenis vinden.

Zo zorgen wij dat ook een natuurlijke en transparante ingrediëntenlijst heel gewoon wordt.

Heb je vragen over ons bedrijf, onze producten of wil je verkooppartner worden? Neem dan contact met ons op middels dit contactformulier!

Wie zijn wij?

Wij zijn Sofia en Jeroen, de oprichters van Blokzeep! Wij zijn ons ondernemersavontuur aangegaan omdat wij vinden dat duurzame producten, en in dit geval specifiek duurzame cosmetica, een veel te kleine plek innemen in de markt. Voor ons is een plasticvrije badkamer heel gewoon, voor jou ook?

Wij vinden het fijn om mensen een pakketje op te kunnen sturen waar ze plezier aan gaan beleven! Zo doen we er alles aan om jouw ervaring op onze website(s) zo leuk, duurzaam en uniek mogelijk te maken. Op Blokzeep.com vind je dan ook geen andere merken dan onze eigen merken. Hiermee zorgen wij ervoor dat je bij ons nooit teveel betaalt voor duurzame verzorgingsproducten!

Sofia & Jeroen

Oprichters